Hola, aquest vídeo que ara veureu és un petit resum de la setmana blanca d’activitats que hem realitzat els estudiants de primer curs de magisteri infantil de la universitat Blanquerna.
1-El dilluns hem anat al Natupark a Cerdanyola del Vallès, ha sigut molt emocionant perquè hi havia un munt d’activitats per fer. Bàsicament ens hem enfilat per els arbres i hem gaudit dels diferents recorreguts que hi ha: blau, taronja, i vermell. Personalment ha sigut repte, jo que tinc vertigen m’he enfilat a dalt dels arbres amb molta cura i he intentat, i ho he aconseguit, passar-‘mho bé amb aquest repte.
2-El dimarts hem anat a la Fundació Miró. Ha sigut fantàstic, als peus de la muntanya de Montjuic, la fundació ens mostra aquesta visió tan particular i especial que Joan Miró tenia del món i de l’art. Inconformista com pocs Miró sempre va innovar en l’art. Personalment m’ha agradat molt aquesta visita, ja que mai havia tingut la oportunitat d’anar a la Fundació. I així poder veure tant les pintures, com els collages i les escultures més famoses de l’artista.
3-El dimecres vaig anar a la biblioteca del meu poble, Sant Quirze del Vallès. He pogut veure l’espai reservat als infants i les diferents activitats didàctiques que s’hi practiquen. Aquesta activitat m’ha servit per veure que hi ha molta gent preocupada per l’educació dels nostres infants i com s’intenta d’alguna manera motivar aquests perquè llegeixin.
4-El dijous hem anat tots plegats, tant els del grup d’infantil com els del grup de primària a l’escola Joan XXIII: Bellvitge és un barri de L'Hospitalet, la segona ciutat de Catalunya en habitants. Un conjunt de blocs altíssims que des de la carretera de Castelldefels es veuen al costat de la Residència Sanitària. Un barri d'uns 25.000 habitants que va néixer i créixer amb les onades migratòries del anys dels 65-70. L'escola Joan XXIII no s'entén sense la referència al barri que l'envolta. Des del primer moment va ser local social de trobada i de reunió. Un servei a la població que acabava d'arribar a Catalunya i es veia de cop desarrelada i sense lligams entre ells.
5.Per acabar aquesta setmana d’activitats hem anat al museu de la Música de Barcelona i a l’Auditori. A l’Auditori Educa ens proposen estar al Servei de l’Educació Musical atenent la seva constant evolució. Actuen per coordinar, crear espais d’intercanvi, dinamitzar, promoure, incitar, acompanyar la reflexió, la renovació i el canvi de tot allò relacionat amb l’educació musical a Catalunya. Volen que la música toqui l’ànima de cada persona que vagi als seus concerts, que impacti, que emocioni, i que tothom se senti capaç de gaudir-ne sense necessitat de saber-ne. Podríem dir que L’Auditori Educa és una escola d’escolta. La consolidació del projecte educatiu desenvolupat en aquests 8 anys de l’Auditori:EDUCA ens porta una ampliació d’horitzons, amb col•laboracions noves amb altres Serveis Educatius d’Espanya i Europa als quals estem aportant idees des de la seva experiència. En aquest context és doncs un orgull presentar-vos la 9a Temporada del Servei Educatiu de L’Auditori.