miércoles, 23 de diciembre de 2009

Valoració final del blog

Per a mi la creació d’aquest blog ha sigut una activitat molt positiva i alhora molt pràctica. M’ha permès entre altres coses a comprendre el funcionament d’aquest i m’ha facilitat la creació del meu propi blog relacionat amb el meu treball i l’equip de jiujitsu que estem entrenant jo i dos amics meus, aquesta és l’adreça per qui vulgui conèixer una mica del meu dia a dia http://sqvjiujitsu.wordpress.com/.

El haver creat aquest blog junt amb la realització de tots els exercicis pràctics que hem fet a classe de TIC, m’ha servit per conèixer tots aquest programes i em facilita el poder treballar i crear els meus propis vídeos, àudios, tenir a l’abast llocs web i informació de la xarxa.

Així, puc afirmar que l’assignatura TIC m’ha aportat coses molt positives personalment. No només parlo a nivell pràctic, ara sé de l’existència d’un món virtual de moltíssims blogs d’altres internautes que exposen al públic de la xarxa continguts que ens poden ser de molta utilitat o d’interès.

Com a futur mestre espero poder aplicar en el moment precís qualsevol dels programes que hem après a fer servir i així fer de l’ensenyament una cosa dinàmica i alhora rica. Espero poder gravar els meus propis contes, les meves pròpies cançons, els vídeos de les sortides o espectacles que realitzem a l’escola, etc. I que els infants es diverteixin i s’eduquin amb aquestes activitats.

Espero que us hagi agradat el blog!!!


BONES FESTES, FELIÇ NADAL I BON ANY 2010 A TOTHOM!!!

Albert.

martes, 22 de diciembre de 2009

Google Docs

El Google Docs és una interessant eina que ens permet treballar amb documents que estan o hem creat en un ordinador remot. És a dir, enlloc de fer un document amb el nostre Word, Excel, Powerpoint que estigui en el nostre ordinador, fem servir un programa extern, i també ho arxivem en un servidor extern. És a dir, és un equivalent, salvant les distàncies, d’usar el correu web enlloc de fer servir un programa de gestió de correu. Això té uns aventatges. D’entrada aquests:
a) Disponibilitat total i des de tot arreu. Es treballa el document des de casa, de l’escola, del cibercafè, o des d’on sigui sense necessitat de portar-lo amunt i avall amb unpendrive o en un CD.
b) El poden treballar diverses persones sense necessitat d’enviar-se’l els una als altres. Jo elaboro el document, que queda penjat, i qualsevol altre de les persones autoritzades hi pot fer modificacions sense necessitat d’esperar que jo li enviï per correu electrònic.En pocs minuts podem tenir un document conjunt, elaborat per diverses persones.
Aquesta és una eina que Google posa a disposició dels internautes. La seva adreça és http://docs.google.com/
Google està portant a terme una política de dotar-se de nous serveis constantment, però alhora de racionalització dels esforços. Per accedir als serveis cal ser usuari registrat, de manera que hi puguin exercir un cert control i que es faci un ús correcte de les seves eines, però mirant d’evitar de fer excessius registres i complicar l’existència als usuaris havent de recordar molts noms d’usuari i moltes contrasenyes. De manera que tots els seus usuaris ha de tenir un compte de correu gmail per poder accedir-hi.

lunes, 21 de diciembre de 2009

Més que coneixements, els alumnes han d'adquirir capacitats

ENTREVISTA A JOAQUIM PÈLACH EXDEGÀ D'EDUCACIÓ DE LA UNIVERSITAT DE GIRONA, PEDAGOG I COORDINADOR DE PROJECTE INTERCAMPUS

Aquestes són algunes de les preguntes que se l'hi realitzen al exdegà.

Aquest any, l'educació ha omplert planes i minuts d'informatius.
– Sí, hem tingut dues bones notícies en aquest àmbit: l'aprovació de la llei d'educació i la implantació dels nous estudis universitaris.

–I Bolonya...
– Té paral·lelismes, perquè posarà en evidència els bons estudiants i els que hi van a passar l'estona.

–Veu les noves tecnologies com un repte o un perill?
– Sens dubte, és una oportunitati no representa cap perill. Comparar la informàtica amb un mestre és una banalitat, perquè les noves tecnologies no capten les emocions que es produeixen a l'aula.

Per veure l'entrevista sensera clicar aquí.

domingo, 20 de diciembre de 2009

Video setmana blanca

Hola, aquest vídeo que ara veureu és un petit resum de la setmana blanca d’activitats que hem realitzat els estudiants de primer curs de magisteri infantil de la universitat Blanquerna.

1-El dilluns hem anat al Natupark a Cerdanyola del Vallès, ha sigut molt emocionant perquè hi havia un munt d’activitats per fer. Bàsicament ens hem enfilat per els arbres i hem gaudit dels diferents recorreguts que hi ha: blau, taronja, i vermell. Personalment ha sigut repte, jo que tinc vertigen m’he enfilat a dalt dels arbres amb molta cura i he intentat, i ho he aconseguit, passar-‘mho bé amb aquest repte.

2-El dimarts hem anat a la Fundació Miró. Ha sigut fantàstic, als peus de la muntanya de Montjuic, la fundació ens mostra aquesta visió tan particular i especial que Joan Miró tenia del món i de l’art. Inconformista com pocs Miró sempre va innovar en l’art. Personalment m’ha agradat molt aquesta visita, ja que mai havia tingut la oportunitat d’anar a la Fundació. I així poder veure tant les pintures, com els collages i les escultures més famoses de l’artista.

3-El dimecres vaig anar a la biblioteca del meu poble, Sant Quirze del Vallès. He pogut veure l’espai reservat als infants i les diferents activitats didàctiques que s’hi practiquen. Aquesta activitat m’ha servit per veure que hi ha molta gent preocupada per l’educació dels nostres infants i com s’intenta d’alguna manera motivar aquests perquè llegeixin.

4-El dijous hem anat tots plegats, tant els del grup d’infantil com els del grup de primària a l’escola Joan XXIII: Bellvitge és un barri de L'Hospitalet, la segona ciutat de Catalunya en habitants. Un conjunt de blocs altíssims que des de la carretera de Castelldefels es veuen al costat de la Residència Sanitària. Un barri d'uns 25.000 habitants que va néixer i créixer amb les onades migratòries del anys dels 65-70. L'escola Joan XXIII no s'entén sense la referència al barri que l'envolta. Des del primer moment va ser local social de trobada i de reunió. Un servei a la població que acabava d'arribar a Catalunya i es veia de cop desarrelada i sense lligams entre ells.
5.Per acabar aquesta setmana d’activitats hem anat al museu de la Música de Barcelona i a l’Auditori. A l’Auditori Educa ens proposen estar al Servei de l’Educació Musical atenent la seva constant evolució. Actuen per coordinar, crear espais d’intercanvi, dinamitzar, promoure, incitar, acompanyar la reflexió, la renovació i el canvi de tot allò relacionat amb l’educació musical a Catalunya. Volen que la música toqui l’ànima de cada persona que vagi als seus concerts, que impacti, que emocioni, i que tothom se senti capaç de gaudir-ne sense necessitat de saber-ne. Podríem dir que L’Auditori Educa és una escola d’escolta. La consolidació del projecte educatiu desenvolupat en aquests 8 anys de l’Auditori:EDUCA ens porta una ampliació d’horitzons, amb col•laboracions noves amb altres Serveis Educatius d’Espanya i Europa als quals estem aportant idees des de la seva experiència. En aquest context és doncs un orgull presentar-vos la 9a Temporada del Servei Educatiu de L’Auditori.

viernes, 18 de diciembre de 2009

Exposició comunicació

A la classe de comunicació hem fet una exposició per tal d'aprendre a expresar-nos en públic. Per realitzar aquesta activitat hem fet un powerpoint com a suport.
El tema que tractem és Internet i els nens ja que creiem que és important educar als infants a fer un bon ús de la xarxa ja que com hem exposat hi han uns riscos que hauriem de controlar.
A continuació explicaré com penjar un powerpoint al blog per a qui estigui interessat en penjar-ne un.
Per fer-ho, primer hem d'entrar a la pàgina http://www.slideshare.net/ i us enregistreu. Un cop ja esteu enregistrats, i tingueu el vostre usuari, aneu a "upload" i allà podreu seleccionar el Powerpoint i pujar-lo. Quan ja estigui pujat, cliqueu a sobre de la presentació i s'obrirà una pàgina per reproduir-la, i al costat apareixerà un enllaç (on posa "Embed"). Copieu aquest enllaç, en aquest cas és millor pegar-lo primer en un word, i després al bloc perquè estigui sencer, i així es podrà veure directament al bloc.
Abans d’acomiadar-me, voldria fer una petita pinzellada en com s’ha de fer un PowerPoint correctament. A l’hora de fer-ne un, hem de tenir molt present que és un suport del tema que estem presentant. Per tant, només han de constar les paraules claus, que ens ajudin a desenvolupar tot el que volem dir. No ha d’estar molt carregat, perquè sinó cansa la vista de l’espectador, i els títols i lletres no han de tenir molta animació, ja que poden arribar a marejar. Una altra cosa molt important, és el color del fons de la presentació i de les lletres, que han de estar de manera que l’un faciliti la lectura de l’altre, que no siguin massa llampants, i les lletres que es vegin ben clares i grans. I finalment, i el més important, que no hi hagi faltes d’ortografia! Si ja queda lleig una falta d’ortografia en un treball, en un títol d’un PowerPoint, que es sol veure en una pantalla gran, crida molt més l’atenció!
Aquí teniu la nostra presentació, que vam intentar fer-la el millor possible. A veure que us sembla.





Sincerament crec que aquesta presentació ens servirà com experiència prèvia a ser mestres. Amb pràctiques com aquesta aprenem a expressar-nos en públic, a perdre la vergonya i alhora a treballar conjuntament amb el nostre company.
El powerpoint ha sigut indispensable per poder fer aquesta presentació més dinàmica i alhora facilita al oient la comprensió del que s’està explicant en aquesta.

jueves, 17 de diciembre de 2009

MIOPÍA POLÍTICA

BON VENT

17/12/09 - Marina Olivares -

Alejandro Font de Mora el 14 de desembre de 2009 va amollar sense rubor: <<>>.
Aquesta és l'última i brillant declaració del Conseller d'Educació de la Comunitat Valenciana. La Generalitat rebutja el projecte estatal Escola 2.0 presentat pel govern a les comunitats autònomes per lliurar un ordinador portàtil a cada alumne de 5é de Primària. En aquest projecte, el Govern aportarà 11 milions d'euros i cada comuntiat que perticipe altres 11, però aquesta Conselleria es nega a realitzar la inversió.

Per verure la notícia sensera clica aquí.

jueves, 3 de diciembre de 2009

Jclic


Les parts del cos humà


El JClic és un entorn per a la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimèdia, desenvolupat en la plataforma Java.

Amb l'Agustí hem creat un Zona Clic de les parts del cos. El nostre objectiu és que l'infant es familiaritzi amb les parts i òrgans del nostre cos, i que tingui curiositat per saber-ne més.

Mitjançant aquest joc creiem que els infants a més de conèixer les parts del cos podran observar la complexitat d'aquest, i mitjançant les fotografies, els detalls que el formen.

El nostre projecte tracta les les parts del cos humà, la identificació d'aquestes parts i l'escriptura de les més importants.

El joc consta de deu activitats:

- L'ull. Mitjançant un puzle d'un ull, l'infant observa la gran complexitat d'elements, formes i colors que formen l'ull humà. A més de sentir curiositat, es familiaritza amb les seves parts (la pupil·la...).
- Buscar parelles. Memorització i associació.
- Relacionar. En aquest joc l'infant ha de relacionar els noms de les parts del cos amb les imatges d'aquest.
- Sopa de lletres. Mitjançant aquesta activitat l'infant es familiaritza amb l'escriptura dels noms de les parts del cos més importants.
- Buscar parelles dels noms de les parts del cos. Com en l'activitat anterior, l'infant es familiartiza amb l'escriptura i també fa memòria.
- Fer parelles. L'infant ha de memoritzar les parts i els òrgans del cos i relacionar-los. A més d'aprendre aquestes parts i òrgans, també fa memòria.
- Noms. En aquest joc l'infant ha d'escriure els noms de les parts del cos que apareixen a les fotografies. Mitjançant aquesta activitat aprèn a escriure-les.
- Ho saps?. En aquesta activitat hi ha una sèrie de preguntes sobre les parts del cos (localització,...). A més d'aprendre a escriure-les, els infants coneixen algunes curiositats del nostre cos.
- La mà. Els infants han de completar un text que parla sobre la mà, els noms dels dits...
- Puzle de l'esquelet que es mou. Han de completar un puzle d'un esquelet que balla. Mitjançant aquest joc l'infant es familiaritza amb els ossos.
- La imatge. En aquesta activitat s'ha de completar un puzle d'un nen amb una radiografia. Mitjançant el joc l'infant aprecia la localització dels ossos en el nostre cos.

Aprenem amb el cos humá d'una manera diferent!!

Per veure el nostre Jclic clica aquí!!

sábado, 28 de noviembre de 2009

Video Movie Maker

Al final d'aquesta entrada podreu veure un video que he creat amb el programa Movie Maker. Primer però he fet servir l'Audacity per preparar el so, aquest és un text d'un fragment del llibre "El Lector" de l'escriptor Bernhard Schlink, que hem llegit al seminari, narrat per mi. Alhora hi he posat la canço de "La valse d'Amélie".

El programa Movie Maker ja el coneixia però puc afirmar que és un programa fàcil d'usar i alhora molt pràctic per crear videos nosaltres mateixos.

Quan estem dintre del programa el que hem d'anar fent és importar les fotos, que previament he elegit, ja perquè m'agraden o perquè tenen relació amb el text i l'àudio que hi volem posar i introduir-los dins de l'escala gràfica.
Com a futur mestre crec que aquests programes em podran servir per realitzar algun vídeo en el qual vulgui ensenyar als nens alguna activitat, possant-li alhora música i fotos que inspirin l'ideal o les sensacions que amb el vídeo vulgui ensenyar als infants. Així com ensenyar tot tipus de valors, sentiments, però també per mostrar continguts adecuats a la seva edat, ja siguin colors, números, dies, mesos etc.-

Aquest és el resultat! Espero que t'agradi!!

martes, 10 de noviembre de 2009

Els premis nacionals d'Educació reconeixen la tasca de la Blanquerna i d'un dels seus fundadors

10/11/09 - Barcelona - EL PUNT


L'escola de Mestres Blanquerna, que aquest any celebra el seu 60è aniversari, va ser premiada ahir en el transcurs de la Nit de l'Educació, que va ser presidida pel conseller d'Educació, Ernest Maragall. Durant l'acte, celebrat a l'Auditori, es van entregar diversos guardons que premien la qualitat de l'educació: els premis Catalunya d'Educació, el premi extraordinari de batxillerat, el premi Pere Calders i també els premis del concurs d'oratòria en diverses llengües.

Els premis Catalunya d'Educació, creats l'any 2001, reconeixen la trajectòria i la tasca professional de mestres, professores, professors, centres educatius i institucions. L'Escola de Mestres Blanquerna va rebre el guardó en la categoria d'institucions, dotat amb 6.000 euros, i que s'entrega a entitats que han contribuït a construir una escola de qualitat al servei de la societat catalana i que s'han distingit per la defensa dels seus valors. El pare Francesc Riu, un dels fundadors de Blanquerna, va rebre el premi extraordinari com a formador del personal directiu i del professorat de centres escolar. El premi Marta Mata, dotat amb 12.000 euros, va ser per a Anicet Cosialls, que va ser reconegut per la seva tasca docent i per les seves propostes per acostar la ciència a la ciutadania. L'institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat va rebre el premi en la categoria de centres docents, dotat amb 12.000 euros, amb el qual es reconeix l'aposta per la incorporació de les noves tecnologies a les aules i per la millora del coneixement de llengües estrangeres.

domingo, 8 de noviembre de 2009

Internet, els ordinadors portàtils i els llibres i les pissarres digitals comencen a fer-se un lloc a les escoles gironines




Una part de les escoles i instituts de les comarques gironines han començat aquest curs a utilitzar sistemàticament, i en el marc d'un pla pilot, les noves tecnologies a les aules, arran d'uns programes de l'Estat i de la Generalitat que tenen com a objectiu que el sistema educatiu es beneficiï dels avantatges que ofereixen la informàtica i internet, com ja ha passat en molts altres sectors de la societat. Altres centres –una minoria– ja fa uns quants anys que estan habituats als ordinadors i les pantalles digitals. Són les primeres passes d'una revolució de dimensions històriques als nostres centres d'ensenyament, perquè obliga a canviar molts hàbits. La transformació, però, genera dubtes, i hi ha qui lamenta que no s'hagi format prou els professors.

Per veure aquesta notícia al complet clicar aquí.

Experts debatran a Barcelona l'ús de les tecnologies de la informació a l'escola

Professionals del sector de l'educació i de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) analitzaran, del 28 al 30 d'octubre a Barcelona, les possibilitats reals de la implantació de les noves formes d'ensenyar a les escoles en el marc de la nova edició de l'IT World Edu 2009 Summit.

Per veure aquesta notícia al complet clicar aquí.

GIMP 29-10-2009

Avui a classe de TIC hem après a fer servir el programa GIMP. És un programa lliure que serveix per modificar les fotografies: modificar el tamany, la resolució, canviar els colors de la foto, retallar-la, escriure-hi textos i moltes altres accions.

Per aprendre les deifernets opcions que té el programa hem fet un exercisi:

1. En la primera part de l'exercisi hem agafat una foto que ens hem fet previament i li hem canviat el tamany i la resolució per tal de no tenir problemes al penajarla al blog.




2. En la segona part hem agafat una altre foto. Aquesta la hem retallat, li hem ajustat el tamany, li hem retocat la lluminositat, el contrast i l'hem posteritzat.





3. Aquesta tercera imatge ha sigut en la que hem pogut comprovar les multiples funcions i accions que té aquest programa. L'hem retallat a la selecció, li hem ficat confetis de colors, etc. Aquest és el resultat:

Com a futur mestre crec que aquest programa em facilitarà qualsevol retoc o treball que hagi de fer amb imatges o fotogràfies. És un programa molt complet i alhora fàcil de fer servir.

domingo, 1 de noviembre de 2009

Blogosfera


Una blocosfera o blogosfera, també coneguda com a món de blocs o univers de blocs, és la comunitat o xarxa social d'un grup de blocs i els seus blocaires. Gràcies a característiques com els canals web, els comentaris i els enllaços, alguns blocs poden connectar-se més o menys densament entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia.
Tenir el nostre propi blog ens permet estar en contcate amb altres blocaires, intercanviar informació, ideals i facilitar la interconexió entre persones o grups amb afinitats comuns. En un espai com Inetrnet, ón la infromació i els usuaris tenen tanta mobilitat, el poder tenir un espai com el blog totalment gratuït i a l'abast de tothom resluta una eina de treball i oci molt útil.

Hem fet un treball en grup per l'assignautra de TIC. Aquest consisteix en crear el nostre propi blog. El nostre grup ha decidit fer-lo sobre els jocs, ja que hem cregut que el joc és molt important en l'educació dels nens i encara més si parlem de l'edat infantil. Jugant és com els nens experimeten amb les seves habilitats ja siguin psicomotrius o condicionals, i és segurament una de les millors maneres per estimular-les.

En el nostre Blog s'explica al detall l'portancia del joc per els nens, a més s'hi relacionen interessos comuns amb altres blogs de la xarxa, així com una recent entrevista a Fina Manich propietaria de la botiga de joguines "Zepelling" de la ciutat de Girona.

Per veure el nostre blog clica aquí.


Com a futurs mestres crec que aquesta és una de les eines més importants amb les que hem treballat. En el camp de l'educació al igual que la vida tot canvia i evoluciona, estant en contacte amb altres persones amb les mateixes inquietuds podrem saber o dir les noves teories, ideals, necessitats, valors. Al estar en una comunitat, aquest contacte ens permet tenir més accessos a la informació i a les noves necessitats.
Per això i per l'interconnectivitat que representa crec que tot mestre hauria de tenir el seu propi blog i estar en contacte amb altres amb les mateixes preocupacions i motivacions.

Maragall veu bé la proposta del ministre Gabilondo d'allargar l'ensenyament fins als 18 anys

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, considera «coherent i compatible» amb la llei d'educació de Catalunya (LEC) la proposta del ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, d'estudiar la possibilitat d'allargar l'ensenyament obligatori fins als 18 anys. Gabilondo ha aclarit que si el sistema «ha de ser rígid i uniforme i tots han de fer el mateix, seria insensat».

Per veure aquesta notícia sencera clicar aquí.

martes, 27 de octubre de 2009

Comunicació 13-10-2009

Avui a classe hem parla t sobre el text del qual haviem de fer una lectura d'Eulalia Bosch, Educació i vida quotidiana.
En aquest text Eulalia descriu las "lecciones de silencio" que de petita feia a l'escola. Tothom ha remarcat l'importància d'aquestes leccions ja que en el món on vivim rarament trobem un moment per estar tranquils. A més és en aquestes estones de silenci on realment ens podem coneixer, aprendre a estars sols és necessari en una societat que no para mai, que sempre va cap endavant i com ja he remarcat és en aquestes estones on podem analitzar el nostre entorn, on podem trobar la pau interior tant necessaria avui en dia.

Fent referència a aqustes lliçons, el que jo personalment havia deduït del text, és la necessitat en unes classes de trenta alumnes o més, el poder impossar una estona de silenci perquè els infants és tranquilitzin quan estan molt esverats. Suposo que aquesta conclusió va lligada a les meves experiències personals amb els infats.

Comunicació 5-10-2009

En aquesta classe el professor ha parlat sobre la comunicació i ha definit agents que intervenen en aquesta com l'escriptura, llegir, llibre i lectura. Ha parlat sobre l'origen de la comunicació, com era i com va anant evolucionant. També ha parlat sobre el coneixement i com aquest ha sigut traspassat en el passat.


-Comunicació:

-En la primera etapa la oralitat va predominar.
-Més tard al apareixer l'escriptura, aquesta va anant agafant pes.
-La comunicació és un intercanvi entre el que parla i el que escolta.
-S'ha de formular una idea.
-Saber escoltar és el primer pas per saber explicar.
-Amor i estimació influeixen en una bona comunicació.


-Escriptura: Aquesta és una forma de saber escoltar així com també ho és observar.

-Llegir: És una de les formes d'adquisció del coneixement, és una forma d'interpretar.

-Llibre: Influeixen el text i el lector. L'únic viu és el lector, és el que l'hi dona vida. El llibre per si sol no en té.

Per comprovar això hem fet un exercisi mental. Cada alumne de la classe ha imaginat una finestra. De ben segur cadascun de nosaltres ha creat la seva finestra, totes difernets i úniques, les hem creat.

-Observacions:
-S'hi volem saber com és la finestra ens la hem da narrar.
.En el moment que la narro, no només dic com és la finestra, sinó que hem narro a mi mateix com és.

-Que podem deduir:
-Els nens ens expliquen el que els hi passa. Ho hem de saber interpretar. Saber el que ens volen dir.

Segons el suis .... per llegir calen 3 coses:
1. Intel·ligència: per llegir més enllà, entre linees (saber llegir).
2. Sensibilitat: esser viu amb tota carrega exponencial que aixó suposa.
3. Diccionari.

Segons C.S. Lewis, no hi han bons i mals llibres, hi han bones o males lectures. Un bon lector sabrà si el llibre és bò o dolent.

-Lectura:
-Exigeix lentitud i profunditat a diferència dels valors més corrents. S'ha d'educar i s'ha de construir.
-Vol temps, aquest és el que ens permet aprofundir.
-Llegir és una feina, no és un paler. Ho hem d'educar, hem de contriur una aptitud per enfortir la lectura.

jueves, 22 de octubre de 2009

Cultura lliure

Cultura lliure: és tot allò que englobem en la creació, elaboració i difusió de cultura d’acord amb els principis de llibertat establerts al programari lliure què és tot allò que pot ser utilitzat, estudiat o modificat sense restriccions, i que pot ser copiat o modificat sense cap o gaires restriccions per garantir el futur dels destinataris i els seus drets.

Principalment les característiques d’aquest programari són les següents:

-llibertat d'adaptar un programa per tal de cobrir unes necessitats pròpies.
-llibertat de millorar un programa i distribuir-lo de nou.
-llibertat de copiar-lo i distribuir-lo.
-llibertat d’executar un programa amb qualsevol propòsit.

Són habituals les reflexions al voltant del copyleft (conjunt de llicències que poden aplicar-se a creacions informàtiques), drets d’autor (copyright), etc.

A classe de TIC hem realitzat un exercisi per compendre millor la cultura lliure i poder debatre.

4 situacions per al debat:

A continuació hi ha breument exposades 4 situacions que es succeeixen a les escoles del nostre país diàriament.


A- El professor d'educació física diu als seu alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Jordan Collezione 20/3" per a poder fer les pràctiques de basquet.

En aquesta situació crec que el profesor no pot imposar als alumnes que es comprin un determinat model de bambes, en tot cas podria aconsellar un tipus per la pràctica del esport, en aquest cas el basket. Així doncs crec que aquesta opció no entra dins del que s'enten per cultura lluire.


B- Estem a classe fent un projecte col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

Aquesta situació tampoc és la correcta ja que el professor obliga als alumnes a fer servir una marca registrada, en aquest cas el Word, per fer el treball.


C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

Aquesta opció sembla que tampoc és la correcta, no per l'activitat que el professor mana, sinó perquè aquest obliga als alumnes a fer servir un programa, en aquest cas el PowerPoint, que no és gratuit i que per tant els obliga a comprar-se'l als que no el tinguin, tant com els que tinguin una versió més antiga.


D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"

Aquesta és la opció bona ja que el professor fa agafar les postals als alumnes les postals que ells vulguin i aquestes ja tenen autorització del seus autors per fer-ne ús.

domingo, 18 de octubre de 2009

Audacity

Les dos últimes classes de TIC hem après a utilitzar l'Audacity. Aquest programa ens permet fer gravacions i treballar amb elles.

Audacity és un programa gratuït, que podem descargar a internet. Aquest programa és bastant fàcil de fer servir i amb ell podrem realitzar gravacions, edicions (pots retallar, copia i enganxar diferents sons) i reproducció de sons. És fàcil d'utilitzar i te'l pots descarregar gratuïtament. Amb ell pots importar i exportar els sons amb diversos formats (WAV i MP3).

Per utilitzar aquest programa vam fer una activitat amb parelles que consistia en gravar-nos la nostra veu a l'ordinador llegint algun text sobre l’educació, i cada fragment que deia cadascú l'havíem de guardar en format WAV. Una vegada teníem la grabació de la nostra veu feta, vam adjuntar totes les grabacions i li vam afegir una cançó per acompanyar la nostra veu i així practicar les utilitats del programa. Aquesta música, la podíem amplificar o reduir segons el nostre gust, igual que les grabacions, també podíem retallar els espais en els quals ningú parlava o se sentia de fons els companys de classe parlant, i una vegada retallat al nostre gust, vam fer coincidir totes les veus perquè quan s'acabés la primera continués seguidament la segona i quedessin ben enllaçades.Una vegada vam tenir les gravacions de les veus fetes i coordinades amb la música, ens vam fer un compte a http://www.esnips.com/ que és un programa que ens permet pujar la cançó a internet i a través d'una adreça URL que ens dóna aquesta pàgina, podem penjar la nostra gravació al nostre bloc.


Hem elegit aquest text ja que creiem que al educar, sempre ho hem de fer amb afecte ja que és així com podrem inculcar valors com la disciplina i la responsabilitat en els procesos d'ensenyament.

Per escoltar la gravació clicar aquí.


Com a futur mestre crec que aquest programa és una eina molt interessant ja que amb aquest programa podré gravar contes, llegendes i altres tipus de àudio que després podré fer servir a classe amb els infants, poden així preparar aquests àudios amb antelació.

domingo, 4 de octubre de 2009

Gestió de la informació: Delicious i blocs de notes de Google

Dins el bloc de gestió, hem après a utilitzar dos programes molt útils quan estem buscant informació per Internet i volem guardar-la. Aquests dos programes són una solució al problema de com guardar les adreces de les webs per la dificultat que moltes vegades se’ns presenta quan hem de retrobar-la, sense necessitat de fer servir sempre el mateix PC on normalment les hauríem agregat a favorits.

Delicious permet emmagatzemar, escriure comentaris i posar etiquetes a les webs que ens interessen. També ens permet compartir aquestes troballes amb la resta d’usuaris agregats com a fans (amics). El principal inconvenient d’aquest programa és que està en anglès.

Note book de Google és més senzill que Delicious però a la vegada més pràctic, ràpid i personal a l’hora de desar informació de les webs, ja sigui per adreces o textos. Amb el Bloc de notes de Google podeu navegar, enganxar i organitzar informació de tot el web en una única ubicació en línia, a la qual es pot accedir des de qualsevol equip.

El Bloc de notes mini de Google us permet desar els retalls d’informació sense sortir de la pàgina web on sou. En canvi, podeu organitzar i revisar els vostres blocs de notes d’una manera més senzilla a la vista de pàgina completa. Per accedir a la vista de pàgina completa, feu clic a l’enllaç. Obre a la pàgina completa del vostre Bloc de notes mini, o inicieu la sessió directament en aquest enllaç. Si utilitzeu el navegador Firefox, també podeu obrir el Bloc de notes mini com a element emergent, mitjançant la icona de fletxa de la barra de títol. Això us permet veure i editar els vostres blocs de notes en una finestra que es pot moure i canviar de mida, sense haver d’anar a la vista de pàgina completa.

Crec que aquests dos programes són molt útils i necessaris alhora de la recerca d’informació i la seva identificació.

jueves, 1 de octubre de 2009

Video Youtube

A continuació adjunto un vídeo del Youtube d'una gravació d'un tros del debat al programa de televisió Els matins de Josep Cuní sobre l'educacció i el TIC. Per penjar aquest vídeo és tant senzill com copiar la direcció que hi ha a la pròpia pàgina del Youtube i posar-la a la pestanya Html en l'edició de missatges.

He elegit aquest vídeo perquè m'ha semblat molt interessant el debat que han tingut en aquest programa. Per un costat defensen la necessitat d'introduir a les aules elements informàtics per a l'ensenyament i com així es podria afavorir a tenri una menor despesa de material escolar i afavorir així al medi ambient.

Per l'altre banda es parla de la dificultat d'introduir tots aquests elements a les aules i a l'ensenyament i el cost que això pot coportar a les famílies.

La conclusió és que estem en un moment de canvi i que haurem d'experimentar per tal de saber quina és la millor forma d'educar i com tots aquest elements informa`tics s'introduiran a les aules.

Debat al programa de televisió Els matins de Josep Cuní sobre l'educació i el TIC.

Els professors catalans prefereixen les classes magistrals a fer servir els ordinadors a classe

En aquesta notícia del Periódico, es diu que els professors catalans prefereixen les classes magistrals a fer servir els ordinadors a classe. Segons aquesta la majoria d’escoles i instituts estan preparats per impartir l’ensenyament a partir de les noves tecnologies i estan ben equipats de PCs.
Aquesta notícia es corrobora a sí mateixa a partir d’un suposat estudi internacional en el que han participat 356 centres d’ESO catalans.
Si es fa un cop d’ull als 37 comentaris que internautes han fet d’aquesta notícia, suposadament tots professors, es poden intuir les mancances de recursos dels centres catalans per portar a terme una educació en que s’utilitzin les noves tecnologies, com també caldria veure si les dades de l’estudi són fiables i en que s’han basat per dur-lo a terme.

Per veure aquesta notícia sencera clica aquí.

martes, 22 de septiembre de 2009

Presentació


El meu nom és Albert, visc a Sabadell i tinc 27 anys. Per presentarme, tinc la necessitat de parlar del jiujitsu, ja que és en aquest esport on he dedicat practicament tot el meu temps des dels 21 anys.
Actualment complemento els meus estudis entrenant jiujitsu a diari, tots els matins unes dues hores. Recentment soc instructor i entreno un grup de 15 adults, a Sabadell, quatre dies a la setmana, incloient-hi els disabtes al matí. Una vegada a la setmana imparteixo una classe de nens petits, entre les edats dels 8 als 14 anys a Barcelona.