sábado, 28 de noviembre de 2009

Video Movie Maker

Al final d'aquesta entrada podreu veure un video que he creat amb el programa Movie Maker. Primer però he fet servir l'Audacity per preparar el so, aquest és un text d'un fragment del llibre "El Lector" de l'escriptor Bernhard Schlink, que hem llegit al seminari, narrat per mi. Alhora hi he posat la canço de "La valse d'Amélie".

El programa Movie Maker ja el coneixia però puc afirmar que és un programa fàcil d'usar i alhora molt pràctic per crear videos nosaltres mateixos.

Quan estem dintre del programa el que hem d'anar fent és importar les fotos, que previament he elegit, ja perquè m'agraden o perquè tenen relació amb el text i l'àudio que hi volem posar i introduir-los dins de l'escala gràfica.
Com a futur mestre crec que aquests programes em podran servir per realitzar algun vídeo en el qual vulgui ensenyar als nens alguna activitat, possant-li alhora música i fotos que inspirin l'ideal o les sensacions que amb el vídeo vulgui ensenyar als infants. Així com ensenyar tot tipus de valors, sentiments, però també per mostrar continguts adecuats a la seva edat, ja siguin colors, números, dies, mesos etc.-

Aquest és el resultat! Espero que t'agradi!!

martes, 10 de noviembre de 2009

Els premis nacionals d'Educació reconeixen la tasca de la Blanquerna i d'un dels seus fundadors

10/11/09 - Barcelona - EL PUNT


L'escola de Mestres Blanquerna, que aquest any celebra el seu 60è aniversari, va ser premiada ahir en el transcurs de la Nit de l'Educació, que va ser presidida pel conseller d'Educació, Ernest Maragall. Durant l'acte, celebrat a l'Auditori, es van entregar diversos guardons que premien la qualitat de l'educació: els premis Catalunya d'Educació, el premi extraordinari de batxillerat, el premi Pere Calders i també els premis del concurs d'oratòria en diverses llengües.

Els premis Catalunya d'Educació, creats l'any 2001, reconeixen la trajectòria i la tasca professional de mestres, professores, professors, centres educatius i institucions. L'Escola de Mestres Blanquerna va rebre el guardó en la categoria d'institucions, dotat amb 6.000 euros, i que s'entrega a entitats que han contribuït a construir una escola de qualitat al servei de la societat catalana i que s'han distingit per la defensa dels seus valors. El pare Francesc Riu, un dels fundadors de Blanquerna, va rebre el premi extraordinari com a formador del personal directiu i del professorat de centres escolar. El premi Marta Mata, dotat amb 12.000 euros, va ser per a Anicet Cosialls, que va ser reconegut per la seva tasca docent i per les seves propostes per acostar la ciència a la ciutadania. L'institut Esteve Terrades de Cornellà de Llobregat va rebre el premi en la categoria de centres docents, dotat amb 12.000 euros, amb el qual es reconeix l'aposta per la incorporació de les noves tecnologies a les aules i per la millora del coneixement de llengües estrangeres.

domingo, 8 de noviembre de 2009

Internet, els ordinadors portàtils i els llibres i les pissarres digitals comencen a fer-se un lloc a les escoles gironines




Una part de les escoles i instituts de les comarques gironines han començat aquest curs a utilitzar sistemàticament, i en el marc d'un pla pilot, les noves tecnologies a les aules, arran d'uns programes de l'Estat i de la Generalitat que tenen com a objectiu que el sistema educatiu es beneficiï dels avantatges que ofereixen la informàtica i internet, com ja ha passat en molts altres sectors de la societat. Altres centres –una minoria– ja fa uns quants anys que estan habituats als ordinadors i les pantalles digitals. Són les primeres passes d'una revolució de dimensions històriques als nostres centres d'ensenyament, perquè obliga a canviar molts hàbits. La transformació, però, genera dubtes, i hi ha qui lamenta que no s'hagi format prou els professors.

Per veure aquesta notícia al complet clicar aquí.

Experts debatran a Barcelona l'ús de les tecnologies de la informació a l'escola

Professionals del sector de l'educació i de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) analitzaran, del 28 al 30 d'octubre a Barcelona, les possibilitats reals de la implantació de les noves formes d'ensenyar a les escoles en el marc de la nova edició de l'IT World Edu 2009 Summit.

Per veure aquesta notícia al complet clicar aquí.

GIMP 29-10-2009

Avui a classe de TIC hem après a fer servir el programa GIMP. És un programa lliure que serveix per modificar les fotografies: modificar el tamany, la resolució, canviar els colors de la foto, retallar-la, escriure-hi textos i moltes altres accions.

Per aprendre les deifernets opcions que té el programa hem fet un exercisi:

1. En la primera part de l'exercisi hem agafat una foto que ens hem fet previament i li hem canviat el tamany i la resolució per tal de no tenir problemes al penajarla al blog.




2. En la segona part hem agafat una altre foto. Aquesta la hem retallat, li hem ajustat el tamany, li hem retocat la lluminositat, el contrast i l'hem posteritzat.





3. Aquesta tercera imatge ha sigut en la que hem pogut comprovar les multiples funcions i accions que té aquest programa. L'hem retallat a la selecció, li hem ficat confetis de colors, etc. Aquest és el resultat:

Com a futur mestre crec que aquest programa em facilitarà qualsevol retoc o treball que hagi de fer amb imatges o fotogràfies. És un programa molt complet i alhora fàcil de fer servir.

domingo, 1 de noviembre de 2009

Blogosfera


Una blocosfera o blogosfera, també coneguda com a món de blocs o univers de blocs, és la comunitat o xarxa social d'un grup de blocs i els seus blocaires. Gràcies a característiques com els canals web, els comentaris i els enllaços, alguns blocs poden connectar-se més o menys densament entre ells a partir de la mútua lectura, participació i referència dels seus autors, generant així en conjunt una cultura pròpia.
Tenir el nostre propi blog ens permet estar en contcate amb altres blocaires, intercanviar informació, ideals i facilitar la interconexió entre persones o grups amb afinitats comuns. En un espai com Inetrnet, ón la infromació i els usuaris tenen tanta mobilitat, el poder tenir un espai com el blog totalment gratuït i a l'abast de tothom resluta una eina de treball i oci molt útil.

Hem fet un treball en grup per l'assignautra de TIC. Aquest consisteix en crear el nostre propi blog. El nostre grup ha decidit fer-lo sobre els jocs, ja que hem cregut que el joc és molt important en l'educació dels nens i encara més si parlem de l'edat infantil. Jugant és com els nens experimeten amb les seves habilitats ja siguin psicomotrius o condicionals, i és segurament una de les millors maneres per estimular-les.

En el nostre Blog s'explica al detall l'portancia del joc per els nens, a més s'hi relacionen interessos comuns amb altres blogs de la xarxa, així com una recent entrevista a Fina Manich propietaria de la botiga de joguines "Zepelling" de la ciutat de Girona.

Per veure el nostre blog clica aquí.


Com a futurs mestres crec que aquesta és una de les eines més importants amb les que hem treballat. En el camp de l'educació al igual que la vida tot canvia i evoluciona, estant en contacte amb altres persones amb les mateixes inquietuds podrem saber o dir les noves teories, ideals, necessitats, valors. Al estar en una comunitat, aquest contacte ens permet tenir més accessos a la informació i a les noves necessitats.
Per això i per l'interconnectivitat que representa crec que tot mestre hauria de tenir el seu propi blog i estar en contacte amb altres amb les mateixes preocupacions i motivacions.

Maragall veu bé la proposta del ministre Gabilondo d'allargar l'ensenyament fins als 18 anys

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, considera «coherent i compatible» amb la llei d'educació de Catalunya (LEC) la proposta del ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, d'estudiar la possibilitat d'allargar l'ensenyament obligatori fins als 18 anys. Gabilondo ha aclarit que si el sistema «ha de ser rígid i uniforme i tots han de fer el mateix, seria insensat».

Per veure aquesta notícia sencera clicar aquí.